Domowe batony bounty (wegańskie,bezglutenowe)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne kokosowe domowe batony bounty, w wersji wegańskiej i bez glutenu.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa kokosowa
    150 g wiórków kokosowych
    2/3 szklanki gęstego mleka kokosowego
    2 łyżki czegoś do osłodzenia (cukier, ksylitol , miód, syrop z agawy)
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii


    Polewa czekoladowa:
    4-5 łyżek mleka kokosowego
    4 łyżki gorzkiego kakao
    2 łyżki cukru/ ksylitolu/ syropu z agawy

Domowe batony bounty (wegańskie,bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy. Z masy formujemy batony (można zrobić je też w formie kulek)
    W garnku podgrzewamy ok 4-5 łyżek mleka kokosowego z 4 łyżkami gorzkiego kakao i czymś słodkim. Batony maczamy w lekko przestudzonej polewie i wkładamy do zamrażarki na min. 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy