Dietetyczne ciasto marchewkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smakuje wybornie i jest zdrowe.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka orkiszowa pełnoziarnista 2 szklanki
    Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    Marchewka drobno starta 2 szklanki
    Wiórki kokosowe ½ szklanki
    Żurawina suszona 4 łyżki
    Olej rzepakowy ¼ szklanki
    Sok z cytryny 2 łyżki
    Jajka 4 szt.
    Miód prawdziwy 3 łyżki

Dietetyczne ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodać żółtka, miód i ubić jeszcze przez chwilę. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, oraz pozostałe składniki, dobrze wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy