CZEKOLADOWY KREM Z AWOKADO

0 (0 ocen)

  • 10 min

Czekoladowy krem z awokado jest zdrową i smaczną alternatywą dla wszystkich wielbicieli czeko-mazideł na kanapkę. Nie tylko pysznie smakuje, ale również przy okazji dostarczy nam porcję witamin i dobrego tłuszczu, oraz żelaza i antydetoksykantów, które są w kakao,

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duże dojrzałe awokado
    4 łyżeczki kakao
    2 łyżeczki cukru trzcinowego
    szczypta soli
    kilka sztuk migdałów (lub orzechów)

Czekoladowy krem z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroimy na pół. Łyżeczką wydłubujemy miąższ. Do miąższu dodajemy 4 łyżeczki kakao, 2 łyżeczki cukru trzcinowego, szczyptę soli i posiekane migdały lub orzechy. Wszystko rozgniatamy starannie widelcem i mieszamy, lub blendujemy na gładką masę. Trzymamy w lodówce. Smarujemy tym najlepiej własnego wyrobu bułeczki. Osobom bojącym się nowinek nie mówimy, z czego powstał krem ;)

Porady

Do kremu można dodać dowolne bakalie - według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy