cukiniowe krążki z bazyliowym dipem

  • wyświetlono: 201 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Cukiniowe krążki w chrupiącej panierce, to obowiązkowy zestaw daniowy lata. Niewątpliwą zaletą jest to, że cukinii nie ścieramy na tarce lecz kroimy w talarki. Polecam!

tymiankowa
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

- 2 cukinie
- 2 łyżki mąki
- 2 jajka
- szklanka bułki tartej
- pół szklanki startego sera (twardy)
- skórka z cytryny
- sól, pieprz
- szklanka śmietany
- ząbek czosnku
- garść świeżej bazylii

Sposób przygotowania przepisu:

cukiniowe krążki z bazyliowym dipem

  • cukiniowe krążki1. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na 2 cm plastry.
  • cukiniowe krążki w panierce2. Plastry cukini obtaczamy w mące, jajku i panierce. Smażymy na złoty kolor.
  • cukiniowe krążki z bazyliowym dipem3. Śmietanę mieszamy z czosnkiem i drobno posiekaną bazylią. Doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Cukiniabazylia

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Roladki cukiniowe z suszonymi pomidorami

Znakomita przekąska na imprezy....

Quiche brokulowo- cukiniowa z pieczarkami

Dodane przez: Magster

QUICHE BROKUŁOWO-CUKINIOWA Z PIECZARKAMI

Z tych kilku składników możemy...

cukinia z ryżem

Dodane przez: Bożena Z.

Cukiniowe roladki z ryzem marchewką i mięsem

cukinia z ryzem i mięsem -smaczne...

KRĄŻKI CEBULOWE

Dodane przez: magdzia44448

Krążki cebulowe

Kaloryczne, ale pyszne! Idealna...

Roladki z cukinii

Dodane przez: kada

Cukiniowe roladki z serkiem i żurawiną

Niezwykle apetyczna przekąska.

Bazyliowe krakersy

Dodane przez: Jaga85

Bazyliowe krakersy

Słodkie ciasteczka to przysmak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE