jeżyny 1/2 kg
maliny 20 dkg
2 galaretki turkusowa i malinowa
500 ml śmietany 30%
2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w gorącej wodzie( tak w 1/3 szkl.)
3 łyżki cukru pudru
Co mamy to damy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno dodać cukier
Następnie po jednym żółtku.Mąki wymieszać razem dodając proszek dodać do ciasta delikatnie mieszając tak żeby nie napowietrzyć ciasta
Pieczemy 25/30 min w 180 °C ja w termoobiegu piekarnik elektryczny.Biszkopt studzimy przekrawamy na dwie części.
2.Śmietanę ubijamy 30° 500 ml z cukrem pudrem (3 łyżki)następnie jeżynami- połowa porcji do tego wlewamy 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w gorącej wodzie( tak w 1/3 szkl.
Komentarze