Ciasto krakersowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dla lubiących mokre ciasta z kremem.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 duże paczki krakersów
    3/4 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    1 szkl. mąki
    3 szkl mleka
    2 jajka
    1 margaryna
    1 gorzka czekolada.

Ciasto krakersowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
    1 szklankę mleka, szklankę mąki,2 jaja wymieszać i zalać na gotujące się mleko. Mieszać na małym ogniu aż krem zgęstnieje ja budyń, Masę podzielić na trzy części. Układać na blachę krakersy, potem krem. Trzy razy. Nawierzchu masa i na to starta gorzka czekolada.

Porady

Można dodać do kremu wiórki kokosowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy