Ciasto krakersowe bez pieczenia

4.5 (151 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybko i smacznie...

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • *2 opakowania krakersów
    *1 szklanka cukru
    *2 łyżeczki cukru waniliowego *5 szklanek mleka
    *1 szklanka mąki
    *kostka masła
    *3 żółtka
    *1 budyń waniliowy
    *1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto krakersowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cztery szklanki mleka zagotować z masłem,cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z budyniem w proszku,mąką oraz żółtkami i wlać delikatnie na gorące mleko. Krem budyniowy gotować kilka minut,cały czas mieszając,aby nie zrobiły się grudki.
    Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową albo papierem pergaminowym. Ułożyć na niej połowę krakersów jeden obok drugiego i nałożyć na nie połowę gorącego kremu budyniowego.
    Brzoskwinie osączyć a następnie pokroić na mniejsze cząstki,ułożyć na kremie i przykryć równo drugą częścią kremu. Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy. Ciasto schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować