Ciasto herbatnikowy przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto na zimno.Przekładane jest kremem chałwowym i nie tylko...Polacam.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g herbatników dużych
    200 g masła
    1/2 szkl cukru
    500 g chałwy
    4 łyżki masy kajmakowej
    4 łyżki lemon curd

Ciasto herbatnikowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciepłe masło ubijamy z cukrem aż zrobi się puszyste.Dodajemy chałwę i miksujemy do połączenia.Na dno blaszki wykładamy 1 warstwę herbatników, na to połowa kremu chałwowego-rozsmarowujemy.Układamy kolejną warstwę herbatników i resztę kremu chałwowgo-rozsmarowujemy i układamy kolejną warstwę herbatników.Ciastka smarujemy masą kajmakową,układamy kolejną warstwę herbatników.Na to warstwa lemon curd-rizsmarowujemy a na wierzch kładziemy ostatnią warstwę ciastek.Wstawiamy ciasto do lodówki na min.1 godzinę.Smacznego

Porady

Ciasto przechowujemy w lodówce.Blaszka 23x23

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy