CIASTECZKA MUSLI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik kulinarny poradzi sobie z nimi. Są również bardzo zdrowe i pyszne. W sam raz dla tych co są na diecie, ale i nie tylko. Zachwycą bowiem każde podniebienie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kostka masła/margaryny
    1 szklanka cukru pudru
    1 jajko
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 szklanki mąki
    1 szklanka wiórek kokosowych
    1 szklanka musli (z bakaliami, orzechami, rodzynkami, suszonymi owocami – w zależności od upodobań)
    1/2 łyżeczki sodu
    1/3 łyżeczki soli

Ciasteczka musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło/margarynę i cukier puder utrzeć mikserem, dodać jajko, chwilę ucierać.
    Dodać pozostałe składniki. Wszystko starannie wymieszać.
    Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszce zachowując spore odstępy (ciasteczka ładnie rosną), spłaszczać je łyżką.
    Piec w temperaturze 180º przez około 15 minut. Studzić najpierw na blaszce. Następnie ostudzone ciastka ułożyć na talerzu.

Porady

Ciastka robi się błyskawicznie, są idealną propozycją dla smakoszy musli, jak również dla każdego innego łakomczuszka. Są smaczne i zdrowe. Polecam!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy