Piękna i zdrowa przystawka - w postaci nadziewanej cebuli kapustą, następnie uparowanej. Gotowa ułożona na duży półmisek z jarmużem wygląda jak kwiaty.
25 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
kawałek czerwonej kapusty wielkości dłoni
Cebula nadziewana czerwoną kapustą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę szatkuję, posypuję przyprawami, dodaję starty czosnek - mieszam.
W czasie gdy kapusta mięknie, obieram cebulę. Obraną cebulę przekroiłam na pół. Z obranych połówek rozdzielam warstwy
2.Do garnka wlewam wrzątek, umieszczam wkładkę do gotowania na parze.
Na wkładce umieszczam wypełnione farszem z kapusty i czosnku , kawałki cebuli. Gotuję pod przykryciem przez 15 minut
Komentarze