cake pops

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

lubię bo można je przygotować z resztek ciast po Świętach czy po większej imprezie. Ale są tak smaczne i efektowne, że warto przygotować je specjalnie :D

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 biszkopt
    2- 3 łyżki serka maskarpone
    2 łyżki kremu czekoladowego
    2- 3 polewy różnego koloru
    kolorowe posypki, pisaki cukrowe
    patyczki do lizaków lub lodów ewentualnie patyczki do szaszłyków

Cake pops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt kruszymy na drobne kawałki. Dodajemy krem czekoladowy i mascarpone. W razie gdyby było za suche dodajemy więcej serka i/lub nutelli. Ma powstać gęsta masa.
  • 2. Formujemy w rękach kulki i odstawiamy na talerzyk. Schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut.
  • 3. Jedną polewę rozpuszczamy, maczamy patyczki w polewie a następnie wbijamy do połowy w kulkę. Znów wstawiamy na talerzyku (patyczkami do góry) do lodówki do schłodzenia na około 30 minut.
  • 4. Następnie ponownie rozpuszczamy polewy i zanurzamy kulki w polewie, strząsamy delikatnie nadmiar, posypujemy kolorowymi posypkami i odstawiamy do zastygnięcia.
  • 5. Ewentualnie dekorujemy cukrowymi pisakami. .

Porady

Odstawiamy tak aby kulka była u góry i niczego nie dotykała i ładnie zastygła

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy