Bucatini w papilocie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron bucatini z aromatycznymi warzywami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bucatini: 200 gramów
    - pomidorki cherry (przekrojonych na pół): 12 sztuk
    - małe cukinie (pokrojone w zapałkę): 2 sztuki
    - czarne oliwki bez pestek: 30 gramów
    - czosnek (drobno pokrojony): 2 ząbki
    - tymianek, oregano, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - oliwa: 5 łyżek
    - sól do smaku: 1 sztuka

Bucatini w papilocie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i przyprawy (za wyjątkiem soli) dokładnie mieszamy, polewamy oliwą i odstawiamy na 20 minut.
  • 2. Makaron bucatini gotujemy przez 7 minut, odcedzamy.
  • 3. Do makaronu dodajemy warzywa, delikatnie solimy i całość szczelnie zwijamy w papilot z kilku warstw papieru do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy