BOŻONARODZENIOWY DESER PIERNIKOWY Z ORZECHAMI I GRANATEM

0 (0 ocen)

Polecam dzisiaj pyszny deser w aromacie piernikowym.

Składniki:

  • Składniki na jeden pucharek
    1 serek homogenizowany naturalny 0%
    10 g orzechów włoskich łuskanych
    1/2-3/4 łyżeczki przyprawy do piernika
    1 łyżeczka stewii
    10 g amarantusa ekspandowanego
    40 g pestek granatu

Bożonarodzeniowy deser piernikowy z orzechami i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przełożyć serek. Połączyć dobrze ze stewią i przyprawa do piernika ( ilość przyprawy zależy od preferencji smakowych).
  • 2. Orzechy pokroić drobno. Wymieszać z amarantusem. Na dno kieliszka nałożyć połowę przygotowanego amaramtusa z orzechami. Kolejna warstwa to serek piernikowy ( połowa).
  • 3. Na serek położyć pestki granatu. Kolejną tura składników w takiej samej kolejności. Na wierzchu powinien znaleźć się granat. Schłodzić 15 minut i podawać. Smacznego!

Porady

*Polecam dodawać przyprawę do piernika stopniowo aby dopasować intensywność smaku piernika do naszego gustu. *deser od przygotowania należy zjeść do godziny czasu, im dłużej stoi robi się jakby gorzkawy czy cierpki.

Komentarze

Podobne przepisy