Polecam dzisiaj pyszny deser w aromacie piernikowym.
Składniki:
Składniki na jeden pucharek
1 serek homogenizowany naturalny 0%
10 g orzechów włoskich łuskanych
1/2-3/4 łyżeczki przyprawy do piernika
1 łyżeczka stewii
10 g amarantusa ekspandowanego
40 g pestek granatu
Bożonarodzeniowy deser piernikowy z orzechami i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki przełożyć serek. Połączyć dobrze ze stewią i przyprawa do piernika ( ilość przyprawy zależy od preferencji smakowych).
2.Orzechy pokroić drobno. Wymieszać z amarantusem. Na dno kieliszka nałożyć połowę przygotowanego amaramtusa z orzechami. Kolejna warstwa to serek piernikowy ( połowa).
3.Na serek położyć pestki granatu. Kolejną tura składników w takiej samej kolejności. Na wierzchu powinien znaleźć się granat. Schłodzić 15 minut i podawać. Smacznego!
Porady
*Polecam dodawać przyprawę do piernika stopniowo aby dopasować intensywność smaku piernika do naszego gustu.
*deser od przygotowania należy zjeść do godziny czasu, im dłużej stoi robi się jakby gorzkawy czy cierpki.
Komentarze