Blok mleczno-kakaowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczny i bardzo słodki.....dzieci go uwielbiają

  • 20 min

Składniki:

  • margaryna 250g
    cukier 1 szklanka
    mleko 6 łyżek
    kakao 6 łyżek
    mleko w proszku 400 g
    herbatniki 250 g

Blok mleczno-kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować margarynę, cukier, mleko i kakao. Lekko przestudzić.
    Herbatniki pokruszyć, przełożyć do miski , dodać masę kakaową i mleko w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • 2. Formę wyścielić papierem do pieczenia . Wyłożyć część masy i trochę docisnąć, następnie dołożyć resztę. Schłodzić w lodówce.

Porady

Do masy można dodać bakalie lub orzechy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy