Blok mocno kakaowy

4.5 (168 ocen)

Zdobywca nagrody

Pyszny, czekoladowy blok, który szybko się przygotowuje i jeszcze szybciej znika z talerza.

Składniki:

  • 185 g petit beurre kakaowe
    80 g petit beurre w polewie
    25 dag mleka w proszku
    kostka palmy
    1 szkl cukru
    5 łyżek kakao
    1/2 szkl wody
    spora garść orzechów włoskich siekanych
    50g wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Blok mocno kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Blok mocno kakaowy 1. W garnku podgrzewamy palmę, wodę, kakao i cukier do czasu aż wszystkie składniki się połączą i rozpuszczą. Lekko studzimy.
  • Blok mocno kakaowy 2. Herbatniki kakaowe wkładamy do woreczka i kruszymy drobno wałkiem i wsypujemy do dużej miski. Dodajemy mleko w proszku, wiórki, orzechy i wlewamy masę kakaową. Dokładnie mieszamy.
  • blok mocno kakaowy 3. Do masy wrzucamy połamane herbatniki w czekoladzie i mieszamy.
  • Blok mocno kakaowy 4. Masę wykładamy do wyłożonej folią keksówki i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny aby masa zastygła.

Porady

Do masy można dodać dowolne bakalie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować