Blok kakaowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Skusi nawet tych ,którzy nie przepadają za ciastami

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryna Kasia: 250 gramów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - kakao w proszku: 3 łyżki
    - woda: 0.5 szklanki
    - mleko w proszku: 3 szklanki
    - herbatniki: 2 opakowania
    - orzechy laskowe lub włoskie: 20 dekagramów

Blok kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć: margarynę, wodę, kakao, cukier.
    Wszystko podgrzać na wolnym ogniu do rozpuszczenia składników.
    Odstawić aż masa przestygnie i wsypać stopniowo mleko w proszku mieszając łyżka drewnianą.
    Dodać rozkruszone herbatniki i rozgniecione orzechy.
    Masę wyłożyć do formy prostokątnej i wstawić do lodówki na 2 godz.
    Gotowy blok pokroić na kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy