Biscotti z daktylami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Wspaniały dodatek do kawy - ja najbardziej lubię moczone w mleku;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1 szklanka
    - cukier: 70 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - aromat waniliowy: 3 szczypty
    - płatki migdałowe: 3 łyżki
    - rodzynki: 1 łyżka
    - daktyle suszone: 8 sztuk
    - czekolada deserowa: 0.5 sztuki

Biscotti z daktylami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ubić z cukrem.
  • 2. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, aromat, płatki, rodzynki, pokrojone daktyle i wymieszać.
  • 3. Uformować z ciasta bochenek i upiec go w 180st przez ok 15min.
  • 4. Bochenek ostudzić i pokroić w śrdniej grubości paluszki.
  • 5. Ułożyć je na kratce i zarumienić w piekarniku. Zewnetrzna skórka powinna być chrupka.
  • 6. Ostudzone paluszki skropić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Odstawić do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy