Bezglutenowe gofry gruszkowo-orzechowe

  • wyświetlono: 28 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne, delikatne gofry bezglutenowe z gruszką oraz mielonymi orzechami. Goferki wychodzą delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 gruszka
250 g serka twarogowego
1 jajko
50 g orzechów laskowych bez skórki
2 łyżki oleju
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
2 łyżki cukru pudru
1/2 szkl mąki kukurydzianej

Sposób przygotowania przepisu:

Bezglutenowe gofry gruszkowo-orzechowe

  • 1. Gruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy mielimy. Do startej gruszki dodajemy serek, jajko, olej oraz dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta na gofry. Pieczemy na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieorzechyśniadaniegofrytania kuchniagruszkagofry na słodko

Komentarze

Podobne przepisy

Placuszki Bananowo - Kokosowe (Bezglutenowe)

Dodane przez: gotowanietoproste

Placuszki Bananowo - Kokosowe (Bezglutenowe)

Takie placuszki możemy śmiało zaserwować...

Gofry budyniowe

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry budyniowe

Zapraszam na pyszne gofry budyniowe....

Bezglutenowe placuszki z mango

Dodane przez: Jemy Oczami

Bezglutenowe placki z mango

Bezglutenowe placuszki z musem...

Gofry dyniowe

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry dyniowe

Zapraszam na smaczne gofry z dodatkiem...

Gofry cukiniowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry cukiniowe

Zapraszam na gofry wytrawne z cukinią....

Gofry orkiszowe

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry orkiszowe

Zapraszam na bardzo smaczne gofry,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE