Barszczyk czerwony super rozgrzewający konkurs_zupy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Na zimowe chłody najlepszy jest barszczyk czerwony który zawsze można podgrzać nie zmienia smaku podajemy z różnymi dodatkami.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • ROSół:
    - wołowina extra: 0.5 kilograma
    - kura rosołowa: 0.25 sztuki
    - cielęcina: 15 dekagramów
    - jarzyny do rosolu: 1 opakowanie
    - czosnek: 2 ząbki
    - cebula duża: 1 sztuka

    - buraki czerwone drobno starte: 1 kilogram
    - imbir, ostra czerwona, papryka, kumin do smaku: 1 opakowanie
    - chilli w proszku: 1 szczypta

Barszczyk czerwony super rozgrzewający konkurs_zupy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do garnka i zagotować. Wyjąć umyć i ponownie włożyć do garna zalać zimną wodą. Zagotować dodać jarzyny, czosnek zmniejszyć ogień tak był rosół gotował się bardzo powoli. tzn tylko tylko gotować do miękkości mięsa około 1,5 godziny.
  • 2. zetrzeć surowe buraki zetrzeć na tarce. Wyjąć mięso z rosołu włożyć buraki do rosołu i pozostawić na około 2 godziny. Po tym czasie przecedzić barszczyk doprawiać do smaku przyprawami. Podawać z krokietami :0 smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy