Babka makowa 2

0 (0 ocen)

babka dla smakoszy makowców ;-)

Składniki:

  • mąka pszenna - 20 dag
    mąka ziemniaczana- 20 dag
    jajka - 4 szt
    margaryna - 25 dag
    cukier - 20 dag
    mak - 20 dag
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    mleko - 1/3 szkl
    polewa czekoladowa
    tłuszcz do formy
    bułka tarta do formy
    płatki migdałowe

Babka makowa 2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę dobrze utrzeć, dodawać stopniowo po jajku, następnie cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mleko i suchy mak. Dobrze razem wymieszać, przełożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tarta formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min. Po wystudzeniu wyjąc z formy i polać polewą i posypać płatkami migdałowymi.

Komentarze

Podobne przepisy