Zielone naleśniki z serkiem koperkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Naleśniki w wersji wytrawnej ze spiruliną.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    1/2 l mleka
    2 jajka
    szczypta soli
    3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    mąka pszenna (tyle, aby konsystencja była jak na naleśniki)
    1 łyżeczka spiruliny

    Nadzienie:
    250 g twarogu
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    sól do smaku
    1 nieduża cebula
    koperek

    Ponadto:
    masło klarowane do smażenia

Zielone naleśniki z serkiem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na chwilę.
  • 2. Twaróg zmielić lub przecisnąć przez praskę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać. Do twarogu dodać śmietanę, cebulę, koperek i sól. Wymieszać.
  • 3. Smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu, nałożyć farsz i zwinąć w kopertę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy