Rolada jabłkowa

0 (0 ocen)

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, a przy tym tak pyszny, że w mgnieniu oka znika ze stołu.

Składniki:

  • 1 kg jabłek
    4 jajka
    3/4 szkl. cukru
    0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
    0,5 szkl. mąki pszennej
    cynamon
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Rolada jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pokroić w plastry i ułożyć na blasze. Następnie posypać cynamonem.
  • 2. Białka ubić, dodać cukier, żółtka, obie mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 20 min.
    Po upieczeniu gorące zwijać w roladę. Zawinąć w pergamin lub ściereczkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy