PYSZNE I ZDROWE LECZO

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybko, smacznie i zdrowo. Idealne danie w sezonie tak tanich warzyw :)

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg kiełbasy,
    mała cukinia,
    2 czerwone papryki,
    2 żółte papryki,
    6 średnich pomidorów,
    2 małe cebule,
    pół papryczki chili,
    sól,
    3/4 szkl wody.

Pyszne i zdrowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroję w kostkę, cebulę drobno siekam. Podsmażam obydwa składniki na odrobinie oleju.

    Cukinię obieram, paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych, pomidory sparzam i obieram ze skórki. Warzywa kroję w kostkę (wielkość wg własnego uznania).

    Wszystkie składniki wkładam do jednego garnka, zalewam wodą.

    Duszę pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (około 30 minut), doprawiam solą do smaku.

Porady

Cukinię mogę zastąpić kabaczkiem - danie jest wtedy równie smaczne :)

Komentarze

Podobne przepisy