Makaron z sosem szpinakowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam wielbicielom szpinaku.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron farafelle: 25 dekagramów
    - liście szpinaku: 40 dekagramów
    - śmietana 18 %: 100 mililitrów
    - czosnek: 2 ząbki
    - sól do smaku: 5 szczypt
    - pieprz świeżo zmielony: 3 szczypty
    - masło: 1.5 łyżki

Makaron z sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al-dente. Liście szpinaku dobrze umyć odciąć łodygi. Ugotować na parze, aż liście zwiędną. W rondelku rozgrzać masło dodać szpinak, odparować. Następnie dodać 2 ząbki rozgniecionego czosnku, doprawić solą, pieprzem. Do szpinaku dodać śmietanę chwilę gotować. Kiedy sos będzie gotowy polewać nim makaron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy