Grillowane faszerowane ziemniaczki z nadzieniem z kaszanki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne faszerowane ziemniaczki z kaszanka , świeżym chrzanem i koperkiem

  • 20 min

Składniki:

  • kaszanka 1 kg
    cebula 2 szt
    suszone pomidory z bazylią
    koperek
    chrzan 1 kawałek
    śmietana 18 % 2 łyżki
    pieprz młotkowany z kolendrą

    ziemniaki 1 kg

Grillowane faszerowane ziemniaczki z nadzieniem z kaszanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy . Przekrawamy i wydrążamy środki. Cebule obieramy i kroimy w piórka podsmażamy na odrobinie masełka , dodajemy pokrojoną w plasterki kaszankę . Mieszamy i wszystko razem smażymy
  • 2. . Kaszankę nakładamy do ziemniaków. Chrzan ścieramy na tarce dodajemy odrobinę śmietany. Nakładamy na kaszankę . dodajemy koperek świeży i posypujemy pieprzem i suszonymi pomidorami. Podgrzewamy na grillu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy