Ziemniaczane pizzerinki

0 (0 ocen)

Placki ziemniaczane w nowej odsłonie

Składniki:

  • 1/2 kg ziemniaków
    1 cebula
    1 jajko
    sól i pieprz
    1-2 łyżki mąki
    15 dag pieczarek
    15 dag sera żółtego
    1 czerwona papryka
    1 pomidor

Ziemniaczane pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj mąkę i jajko. Dopraw solą,pieprzem i wymieszaj.
    Smaż placki na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki osącz z nadmiaru tłuszczu.
    Pieczarki i paprykę umyj. Paprykę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki. Pomidora umyj i pokrój w plastry. Ser zetrzyj na tarce.
  • 2. Piekarnik nastaw na 200 C. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
    Placki kładź na przygotowanej blaszce. Na każdym placku połóż pomidora, pieczarki, paprykę i posyp żółtym serem.
    Zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez ok. 5-8 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy