Ziemniaczane babeczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką socjologii. Gotowanie jest moim żywiołem. Dużo czasu poświęcam eksperymentowaniu. Babeczki są znakomitym dodatkiem do ryb i mięsa.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● 2 łyżki masła
    ● 2 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● tłuszcz do posmarowania foremek

Ziemniaczane babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i gotujemy. Studzimy
    i przepuszczamy przez maszynkę.
    Ucieramy z solą, pieprzem,
    jajkami i masłem.
  • 2. Masę nakładamy do natłuszczonych
    foremek. Zapiekamy
    w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 180 °C, aż
    babeczki będą rumiane.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy