Zielona sałatka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prawdziwy zastrzyk witamin.

Składniki:

  • ● ok. 30 dag bobu
    ● mały brokuł
    ● 2 obrane pomidory
    ● 4 małe obrane ogórki
    ● 2 ogórki kiszone
    ● 1/2 małej cebuli
    ● 2-3 jajka na twardo
    ● przyprawy: kuchni włoskiej, sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka
    Sos: łyżka majonezu
    ● 2 łyżki śmietany
    ● łyżka keczupu
    ● zmiażdżony ząbek czosnku

Zielona sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób i różyczki brokułu
    gotujemy osobno w osolonym
    wrzątku do miękkości.
    Odcedzamy i studzimy. Bób
    obieramy. Ogórki i pomidory
    kroimy w większą, a cebulę
    i jajka w mniejszą kostkę.
    Warzywa i jajka mieszamy.
  • 2. Składniki sosu mieszamy.
    Polewamy sałatkę. Doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy