Zdrowa pasta śniadaniowa

0 (0 ocen)

  • 5 min

Szybka w zrobieniu zdrowa i bardzo smaczna pasta do kanapek. Podajemy ją do bułki lub pieczywa chrupkiego.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 awokado
    sól morska
    pieprz
    1 łyżeczka mascarpone
    cebula 1/2 szt

Zdrowa pasta śniadaniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy bardzo drobniutko. Tuńczyka odcedzamy na sitku . Awokado obieramy usuwamy pestkę i miksujemy w blenderze. Do zmiksowanego awokado dodajemy tuńczyka i cebulkę .
  • 2. Mieszamy , dodajemy posiekaną cebulkę i mascarpone. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pastę chłodzimy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy