- kotlety schabowe duże: 4 sztuki
- kabanosy lub parówki: 4 sztuki
- żółty ser w plasterkach: 4 sztuki
- majonez: 2 łyżki
- sól, pieprz, zioła prowansalskie (do smaku): 1 sztuka
- olej do smażenia około: 0.25 szklanki
Zawijańce schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety cienko rozbić. Jeśli uzywamy parówek zdjąć z nich foliowe osłonki. Każdy kotlet posmarować z jednej strony majonezem i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Następnie układać po 1 plastrze sera i 1 kabanosie lub parówce (wystajace końce przyciać). Całość zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczkami. Ruloniki układać na patelni na rozgrzanym oleju i obsmażyć z 2 stron, następnie usunąć wykałaczki i usmażyć do miekkosci. Latem można upiec na grilu. Jesli kotlety sa mniejsze to klaść po 1/2 parówki (kabanosa).
Komentarze