Zawijańce schabowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubię wszelkiego rodzaju roladki z miesa

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kotlety schabowe duże: 4 sztuki
    - kabanosy lub parówki: 4 sztuki
    - żółty ser w plasterkach: 4 sztuki
    - majonez: 2 łyżki
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie (do smaku): 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 0.25 szklanki

Zawijańce schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety cienko rozbić. Jeśli uzywamy parówek zdjąć z nich foliowe osłonki. Każdy kotlet posmarować z jednej strony majonezem i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Następnie układać po 1 plastrze sera i 1 kabanosie lub parówce (wystajace końce przyciać). Całość zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczkami. Ruloniki układać na patelni na rozgrzanym oleju i obsmażyć z 2 stron, następnie usunąć wykałaczki i usmażyć do miekkosci. Latem można upiec na grilu. Jesli kotlety sa mniejsze to klaść po 1/2 parówki (kabanosa).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy