Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Szybka i zdrowa zapiekanka to idealna propozycja na obiad lub kolację.
Polecam!

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 400 g kaszy jaglanej,

    czerwona papryka,

    żółta papryka,

    czerwona cebula,

    por,

    puszka kukurydzy,

    20 dag sera żółtego,

    sól,

    pieprz,

    masło.

Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
  • 2. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle.
  • 3. 300 g kaszy jaglanej wsypujemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 4. Miękkie warzywa mieszamy razem z kukurydzą i nakładamy na kaszę.
  • 5. Warzywa przykrywamy pozostałą kaszą jaglaną.
  • 6. Całość posypujemy tartym żółtym serem.
  • 7. Zapiekankę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 minut.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy