TUŃCZYK Z TYSIĄCA WYSP

0 (0 ocen)

  • 30 min

TE PODRAWE WYMYŚLIŁAM CAŁKIEM PRZEZ PRZYPADEK .MÓJ MĄŻ NIE PRZEPADA ZA TUŃCZYKIEM DLATEGO CHCIAŁAM GO JAKOŚ DO NIEGO PRZEKONAC I UDAŁO SIE TERAZ PROSI ŻEBYM CZESCIEJ ROBIŁA NASZEGO ULUBIONEGO TUŃCZYKA Z MAKARONEM

  • 30 min

Składniki:

  • PUSZKA TUŃCZYKA W OLEJU
    MAŁA PAPRYKA
    4 DUŻE PIECZARKI
    CEBULA
    MAJONEZ
    KETCHUP
    PRZECIER POMIDOROWY
    3 ZĄBKI CZOSNKU
    ŁYŻECZKA CUKRU
    SÓL
    PIEPRZ
    PAPRYKA SŁODKA
    BAZYLIA LUB ZIOŁA PROWANSALSKIE
    OLIWA Z OLIWEK
    KAPARY(OPCJONALNIE)

Tuńczyk z tysiąca wysp - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-25q7f0n 1. NA ROZGRZANEJ OLIWIE Z OLIWEK PODSMARZAMY POKROJONA W KOSTKE CEBULE, DODAJEMY POKROJONE W PLASTERKI PIECZARKI I POKROJONA W KOSTKE PAPRYKE DUSIMY OK. 5 MIN.
  • 2. PRZYPRAWIAMY PAPRYKA, SOLA, PIEPRZEM,SMAŻYMY JESZCZE CHWILKĘ I DODAJEMY TUŃCZYKA
  • image-0cn93ve 3. NASTĘPNIE DODAJEMY 2 ŁYŻKI MAJONEZU I 2 ŁYŻKI KETCHUPU, OK 250 ML PRZECIERU POMIDOROWEGO, CZOSNEK ROZGNIECIONY, ŁYŻECZKĘ CUKRU , KAPARY DUSIMY JESCZE 5 MIN I NA KONIEC DOPRAWIAMY BAZYLIĄ

Porady

JA W LODÓWCE ZAWSZE MAM TUŃCZYKA I KIEDY NAPRAWDE NIE MAM CZASU ANI RESZTY PRODUKTÓW BARDZO FAJNYM ROZWIĄZANIEM JEST PODSMARZENIE CEBULI DODANIE TUŃCZYKA I DOPRAWIENIE SOŁA PIEPRZEM. JEST RÓWNIE PYSZNE. GOTOWY SOS PODAJEMY Z MAKARONEM "KOKARDKI:

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy