Sos tysiąca wysp bez majonezu

4.76 (189 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sos tysiąca wysp w klasycznej wersji robi się na bazie ketchupu i majonezu, ja dzisiaj proponuję lżejszą wersję - z jogurtem naturalnym. Będzie idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek i mięs.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki gęstego, dobrej jakości ketchupu ze słoika
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    pół łyżeczki soli
    łyżeczka octu
    pół łyżeczki cukru lub ksylitolu
    szczypta chilli
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.76 (189 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos jogurtowy

Sos tysiąca wysp bez majonezu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do przegryzienia się. Sos gotowy, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować