Truskawkowa kasza manna z syropem z agawy i cynamonem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Śniadanie, deser - dobre na zakończenie sezonu truskawkowego

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    5 łyżek kaszy manny
    szczypta soli (dla smaku)
    jogurt naturalny
    truskawki (ilość według uznania)
    syrop z agawy
    cynamon

Truskawkowa kasza manna z syropem z agawy i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać mleko, dodać szczyptę soli i zagotować, zmniejszyć gaz, wsypać kaszę. Cały czas mieszamy aż do uzyskania gęstej konsystencji. Przykryć garnek i zabieramy się za truskawki. Myjemy i pozbawiamy szypułek. Kroimy na pół i zgniatamy widelcem. Dodajemy syrop z agawy, jogurt naturalny, cynamon i mieszamy. Przelewamy na talerz, dodajemy gotową kaszę manną, dekorujemy i zajadamy. ŚnIaDaNiE gOtOwE :) Smacznego ! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy