tarta szpinakowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

zdrowe,szybkie i pyszne danie , smakuje wszystkim domownikom:)

  • 40 min

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie
    opakowanie szpinaku mrozonego(najlepiej liściastego)
    cebula
    feta
    3-4 zabki czosnku (wg uznania)
    sól,pieprz,maggi

Tarta szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.szpinak rozmrozić,usmażyc na patelni razem z cebulą,dodac czosnek,sól,pieprz,maggi.
    2.ciasto francuskie rozwinąć , naciąć kwadrat ( około 1 cm od brzegów)
    3. na ten nacięty kwadrat nałozyc szpinak , posypac fetą
    4.piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni , przez koło 20-25 minut

Komentarze

Podobne przepisy