Surówka z marchewki

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

surówka z marchewki z dodatkiem jabłka i rodzynek

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchew duża: 2 sztuki
    - duże jabłka: 2 sztuki
    - rodzynki garść: 1 sztuka
    - cukier: 1 łyżka
    - olej: 5 łyżek
    - woda gorąca (przegotowana): 1 szklanka

Surówka z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i wymieszać.
    Odstawić na około 15 minut.
    Rodzynki przełożyć do miseczki, zalać gorącą przegotowaną wodą i odstawić na 15 minut.
  • 2. Po tym czasie do marchewki dodać osączone z wody rodzynki.
    Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do marchewki.
    Dodać oliwę i wszystko wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy