Spring Salad

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wiosenna bomba witaminowa. Chrupiąca i soczysta.

  • 40 min

Składniki:

  • pół głowki sałaty lodowej
    pół pęczka rzodkiewki
    czerwona cebula
    3 łodygi selera naciowego
    1 zółta papryka
    1 ogórek wężowy

    Dresing:
    1 łyżeczka cukru
    1 czubata łyżeczka musztardy stołowej
    szczypta soli i pieprzu
    1 łyżeczka octu
    niecałe pół szklanki oliwy z oliwek

Spring salad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • salad 1. Sałatę porywam palcami na kawałki. Rzodkiewki myję, odcinam ogonki i kroję w plasterki. Ogórka kroję w grubsze plasterki,a potem w ćwiartki.
    Czerwoną cebulę kroję w krążki, większe części w pół krążki. Seler naciowy pozbywam grubszych włókien i kroję w kostkę, żółtą paprykę w paski.
    Polewam dressingiem i zostawiam na 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy