Sos ogórkowo-czosnkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ten sos nadaje się właściwie do każdego mięsa z grilla czy kiełbasek,aby był bardziej wyrazisty w smaku można zamiast ogórka świeżego dać konserwowego.

  • 10 min

Składniki:

  • 40 dag naturalnego serka homogenizowanego
    1 dymka ze szczypiorem
    1/2 pęczka koperku
    5 ząbków czosnku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżka octu winnego
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku

Sos ogórkowo-czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mieszamy składniki 1. Ogórek umyć zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Koperek i szczypiorek z cebulką drobno posiekać,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę .Wszystko razem dodać do serka wlać oliwę oraz ocet,doprawić do smaku solą i pieprzem kolorowym.Wymieszać dokładnie schłodzić w lodówce.Podawać jako dodatek do pieczonych mięs z grilla.

Komentarze

Podobne przepisy