Ten sos nadaje się właściwie do każdego mięsa z grilla czy kiełbasek,aby był bardziej wyrazisty w smaku można zamiast ogórka świeżego dać konserwowego.
10 min
Składniki:
40 dag naturalnego serka homogenizowanego
1 dymka ze szczypiorem
1/2 pęczka koperku
5 ząbków czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
sól morska do smaku
pieprz kolorowy do smaku
Sos ogórkowo-czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórek umyć zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Koperek i szczypiorek z cebulką drobno posiekać,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę .Wszystko razem dodać do serka wlać oliwę oraz ocet,doprawić do smaku solą i pieprzem kolorowym.Wymieszać dokładnie schłodzić w lodówce.Podawać jako dodatek do pieczonych mięs z grilla.
Komentarze