Śmietankowiec

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne ciasto na upały

  • 60 min

Składniki:

  • 500ml śmietany kremówki
    3 łyżeczki żelatyny
    2 łyżki cukru pudru
    galaretka truskawkowa
    500ml wrzącej wody

Śmietankowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie.
    Przelać do miseczki i zostawić do stężenia.
  • 2. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem.
    Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody.
    Żelatynę dolać do kremówki i zmiksować.
  • 3. Galaretkę pokroić w kostkę i wrzucić do masy śmietanowej, wymieszać.
    Całość przelać do silikonowej formy i zostawić na noc do stężenia.

Komentarze

Podobne przepisy