Słoneczne banany z avocado

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Słoneczne banany z avocado i daktylami, moja latynoska przekąska. Najlepiej po nich smakują ostre-pikantne dania.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - banany: 3 sztuki
    - avocado: 1 sztuka
    - cukier (brązowy, ewentualnie biały): 1 łyżeczka
    - limonka (lub cytryna): 1 sztuka
    - daktyle: 10 sztuk
    - oliwa (lub olej ryżowy): 200 mililitrów

Słoneczne banany z avocado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać ze skóry, przeciąć na pół (wzdłuż),pokroić na części. Avocado obrać, usunąć pestkę, wrzucić do malaksera, rozdrobnić, przełożyć do miseczki, skropić sokiem z limonki, posypać brązowym cukrem, delikatnie wymieszać (powinniśmy uzyskać drobno pokrojone avocado, ale nie pastę).
  • latino starter 2. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić kawałki bananów, lekko zrumienić, po minucie wyłożyć bezpośrednio na talerz. Na banany nakładać porcję avocado, udekorować daktylami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy