Ciasto słodkie wspomnienie lata

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

deser

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • spód
    200 g herbatników
    200 g masła

    warstwa malinowa;
    250 g przetartych malin bez ziarenek
    250 ml wrzątku
    4 łyżeczki żelatyny
    2 łyżki cukru

    warstwa biała
    1 op serka Mascarpone
    1 cytryna
    3 łyżki cukru
    4 łyżeczki żelatyny
    pół szkl wrzątku

    posypka Delecta
    posypka o smaku mango
    posypka czekoladowa

Ciasto słodkie wspomnienie lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód; Herbatniki wkładamy do blendera i miksujemy, dodajemy masło i miksujemy jeszcze raz.
    Powstałą masą wyklejamy dno tortownicy śr ok 23 cm.

    Warstwa malinowa: wodę mieszamy z żelatyną, dodajemy cukier i maliny, wystudzoną galaretkę wylewamy na wyklejony spód. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.

    Warstwa biała; serek mascarpone wykładamy do kubka blendera, żelatynę rozpuszczamy w wodzie dodajemy cukier. Następnie wlewamy do blendera razem z wyciśniętym sokiem z cytryny, miksujemy na jednolitą masę . Wylewamy na przestudzoną warstwę malinową.,
    Dekorujemy posypkami Delecty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy