Schabiki z topionym oczkiem

0 (0 ocen)

uwielbiamy kotlety z serem żółtym lub topionym

Składniki:

  • 4 kotlety ze schabu bez kości ( po 150 g )
    2 serki topione ( po 100 g )
    Do smaku :
    sól
    pieprz
    przyprawa ognisty smok
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Schabiki z topionym oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety umyć i osuszyć.
    Rozbić tłuczkiem do mięsa.
    Oprószyć przyprawami odstawić na 5 minut.
  • 2. Serki topione ( dowolnego smaku ) przekroić na dwie części wzdłuż serka.
    Na każdy kotlet położyć porcję serka, zawinąć roladkę.
    Tak przygotowane roladki panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym i posolonym jajku i ponownie obtoczyć w bułce tartej.
  • 3. Na patelnie wlać olej, podgrzać go i włożyć roladki.
    Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
    Podawać z dowolnymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy