Sałatka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wyjątkowo ciekawe połączenie smaków

  • 30 min

Składniki:

  • 8 średnich pieczarek
    4 łyżki ugotowanej soczewicy czerwonej
    1 woreczek ryżu
    2 piersi kurczaka
    4 gałązki natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka słonecznika łuskanego
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz

Sałatka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż oraz soczewicę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie, gdy ryż i soczewica się gotuje, piersi kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na oleju do zarumienienia (ok. 10 minut). Następnie obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i również podsmażamy do zarumienienia (ok. 10 minut). Wszystkie składniki po ich przygotowaniu pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie w misce łączymy wszystkie składniki, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, słonecznik i majonez. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy