Sałatka figowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealna na co dzień jak i na wyjątkowo romantyczne okazje:)

  • 20 min

Składniki:

  • 100g Makaronu Bartolini smakowy Warkocz
    12 plasterków włoskiego łagodnego salami Spianata Romana
    2 figi
    1 mała kiść winogrona
    ocet balsamiczny
    łyżeczka masła
    sól i biały pieprz

Sałatka figowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie odcedzić, dodać szczyptę białego pieprzu i masło. Ułożyć go na talerzach, posypać pokrojonymi w ćwiartki figami oraz połówkami winogrona. Ozdobić zwiniętymi plasterkami włoskiego salami i skropić octem balsamicznym. Smacznego!

Porady

Sos balsamiczny możemy również połączyć z miodem i odrobiną oliwy z oliwek.

Komentarze

Podobne przepisy