Racuchy z dżemem truskawkowym w pierzynce z cukru pudru:

0 (0 ocen)

  • 10 min

Delikatne placuszki zarówno dla małych jak i dużych łasuchów.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    400 gram serka homogenizowanego
    szkalnka śmietanki 30%
    mąki ile wejdzie aby powstała konsystencja gęstej śmietany
    4 łyzki cukru
    2 łyżki oleju
    dżem truskawkowy
    łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier puder do dekoracji

Racuchy z dżemem truskawkowym w pierzynce z cukru pudru: - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Jajka miksujemy z serkiem, dodajemy olej, cukier i śmietanę.Gdy ciasto będzie miałą gladką konsystencje do ciasta przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na rozgrzanej patelni smazymy male placuszki. dekorujemy cukrem pudrem i dżemem.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy