Kompot z owoców lata

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najlepszy ze świeżych owoców lata, ale ugotowany z zamrożonych roznosi zapach letnich dni,

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag truskawek
    30 dag agrestu
    30 dag czereśni
    30 dag moreli
    40 dag rabarbar
    1 mała cytryna
    1/2 szkl cukru














Kompot z owoców lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyłam, osuszyłam, oczyściłam, przekroiłam na części. Zasypałam 1/4 cukru i pozostawiłam by puściły sok. Pozostałe owoce umyłam i oczyściłam. Do garnka wlałam 4 litry wody, włożyłam wszystkie owoce i wsypałam cukier. Gotowałam 30 min. na wolnym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy