Pyszne rogaliki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MĄKĘ WYMIESZAJ Z PROSZKIEM.DODAJ MARGARYNĘ I SZCZYPTĘ SOLI.ZAGNIEĆ CIASTO.
2.DROŻDŻE ROZETRZYJ W LETNIM MLEKU.ZAŚ JAJKA UTRZYJ Z CUKRAMI.WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY I ODSTAWIAMY W CIEPŁE MIEJSCE NA 2.5 GODZ.
3.CIASTO DZIELIMY NA TRZY CZĘŚCI.WAŁKUJEMY NA GRUBOŚĆ 3 MM.KROIMY NA 12 TRÓJKĄTÓW PO PRZEKĄTNEJ ROZWAŁKOWANEGO KOŁA.
4.ORZECHY MIESZAMY ZE ŚMIETANĄ I CUKRAMI.NA KAŻDY TRÓJKĄCIK NAŁÓŻ MASĘ,ZWIŃ I SKLEJ BIAŁKIEM.POSMARUJ ŻÓŁTKIEM I POSYP CUKREM.PIECZ W TEMP. 150 ST. NA RUMIANO.
Komentarze