Ptasie mleczkoz brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno tortownicy( 24 cm)wykładamy biszkopty. Jedna zieloną i czerwoną galaretkę rozpuszczamy osobno w 1/2 szklance wody i odstawiamy do przestygnięcia. Drugą zielona galaretkę rozpuszczamy w szklance wody a pozostałe czerwone w 2 szklankach wody. Śmietanę ubijamy na lekko sztywna piane i dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy tężejące 1/2 szklanki galaretki zielonej i wykładamy na biszkopty. Odstawiamy aż masa zastygnie i wykładamy tężejącą zielona galaretkę i odstawiamy aż zastygnie. Do pozostałej śmietany dodajemy galaretkę czerwona i wlewamy na zieloną warstwę. Brzoskwinie kroimy na 3 części układamy na masie i zalewamy 2 tężejacymi galaretkami rozpuszczonymi w 2 szklankach wody.
Komentarze