Przysmak serowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy mam ochotę na smaczne co nieco, przygotowuję to „białe szaleństwo” – na słono albo na słodko.

Składniki:

  • ● 60 dag białego chudego twarogu
    ● 10 łyżek śmietany
    ● duży pomidor
    ● średni ogórek
    ● średnia cebula
    ● sól albo cukier do smaku
    ● szczypta vegety

Przysmak serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mielimy w maszynce
    do mięsa lub rozgniatamy
    w sporej misce widelcem.
    Wlewamy śmietanę i mieszamy,
    aż składniki dobrze się
    połączą i powstanie gładka
    masa. Solimy ją albo słodzimy
    – zależnie od tego, na jaki
    smak mamy ochotę – i znów
    dokładnie mieszamy.
  • 2. Cebulę obieramy, z pomidora
    usuwamy skórkę, z ogórka
    nasiona i wszystkie warzywa
    kroimy w drobną kostkę.
    Wrzucamy warzywa do masy
    serowej, doprawiamy vegetą
    i dokładnie mieszamy. Jemy
    prosto z miski lub nakładamy
    na kanapki.

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy