Przekąska w cieście farncuskim z pesto, kaparami i tuńczykiem

0 (0 ocen)

Szybko, prosto i smacznie. Wyśmienite na zimno jak i na ciepło. Polecam.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    połowa porcji tuńczyka z puszki
    3-4 łyżki pesto dowolnego
    kilka oliwek
    2 łyżki kapar
    kilka pomidorów suszonych z zalewy
    100 g sera żółtego

    jajko do posmarowania ciasta

Przekąska w cieście farncuskim z pesto, kaparami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekąska w cieście 1. Oliwki i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach, tuńczyka rozdrobnić. Ciasto rozłożyć, odciąć wzdłuż dłuższego boku 3 paski ok 1cm każdy. Paski odłożyć na bok a ciasto posmarować pesto i rozłożyć resztę składników.
  • Przekąska w cieście 2. Całość zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Odcięte paski ułożyć na zawiniętej roladzie w kratkę. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec na złoto ok 15 min. Podawać z ulubionymi sałatami i sosami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy