Szybko, prosto i smacznie. Wyśmienite na zimno jak i na ciepło. Polecam.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
połowa porcji tuńczyka z puszki
3-4 łyżki pesto dowolnego
kilka oliwek
2 łyżki kapar
kilka pomidorów suszonych z zalewy
100 g sera żółtego
Przekąska w cieście farncuskim z pesto, kaparami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oliwki i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach, tuńczyka rozdrobnić. Ciasto rozłożyć, odciąć wzdłuż dłuższego boku 3 paski ok 1cm każdy. Paski odłożyć na bok a ciasto posmarować pesto i rozłożyć resztę składników.
2.Całość zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Odcięte paski ułożyć na zawiniętej roladzie w kratkę. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec na złoto ok 15 min. Podawać z ulubionymi sałatami i sosami.
Komentarze